Tykke søndagsaviser og Norway Building

En nettbasert mediehverdag har ikke tatt fra meg gleden av å plukke opp en lokalavis når jeg er ute og reiser. Gjerne på vei inn til hotellfrokosten. Ekstra stas er det i helgene, når storbyavisene der ute er tykke, og dufter av litervis med trykksverte. Dagens søndagsfrokost delte jeg med Chicago Tribune, sammen med pannekaker og varm sirup. Jeg elsker lange søndagsfrokoster.

Førstesiden av søndagsavisen ble viet en stavkirke som ble bygget av norske håndverkere for verdensutstillingen i 1893. Kirken har navnet Norway Building, og skal være av de siste restene fra utstillingen. Nå har nordmannen Olav Sigurd Kvaale, som er i slekt med en av håndverkerne som bygde kirken på 1800-tallet, skaffet penger til å flytte bygget «hjem» til Norge. Uten redningsoperasjonen til Kvaale, ville kirken snart vært tapt på grunn av dårlig vedlikehold. I disse dager pakkes bygget ned, slik at det kan gjenreises i Orkdal. Prisen på flytteprosessen oppgis å være 600.000 USD, finansiert av Orkdal kommune og private donasjoner.

Dette sitter nå avislesende Chicagobeboere og leser i sensommersola.

Fil 20.09.15, 09.46.03

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s